Wednesday 22 December 2010

Το συνδρομο ..του Ολυμπιακου

το συνδρομο του Ολυμπιακου .. της ..'μεγαλης' ομαδας .. που ολες οι αλλες οι ομαδες ..λιγο-πολυ .. εχουν σαν προτυπο .. τα σκαρια πανω στα οποια χτιζουν .. τις δικες τους ομαδες .. τα λεφτα .. με την σεσουλα .. πανακεια .. εξολοθρευτης ολων των δεινων μιας οποιασδηποτε ομαδας .. ραβε .. ξηλωνε την ομαδα συνεχεια .. δεν μενει τιποτα στο τελος .. οτι χτιζεται στον ενα χρονο .. καταστρεφεται τον αλλο .. για να (..υποτιθεται) .. ξανα-χτιστει καλυτερα ..

.. ολα αυτα τα χρονια της κυριαρχιας του στο ελληνικο πρωταθλημα .. δεν καταφερε να κανει ουτε βημα στην ευρωπη .. να δειξει ποια ειναι τα ορια της ..'μεγαλοσυνης' του .. κατι που καταφερνουν πολλες πορτογαλικες ομαδες .. και η Σαχταρ

αντι για αυτο καταστρεφει το ελληνικο ποδοσφαιρο .. με το να τον χριζουν ολες οι αλλες ομαδες σαν ..προτυπο .. ενω αυτο που τον διατηρει στην κορυφη .. ειναι αυτο που εχει εμποτιστει βαθεια .. στα μυαλα των οπαδων ολων των ομαδων .. ολων των φιλαθλων .. να θεωρειται δικαιωμα της ..'μεγαλης' ομαδας .. η ευνοια της .. διαιτησιας .. των ποδοσφαιρικων αθλητικων αρχων .. να παιρνει τους βαθμους .. χωρις καθολου να το αξιζει .. να χτιζει πανω στην εννοια αυτη την 'μεγαλη' ομαδα .. αναφαιρετο δικαιωμα μαλιστα ..

και απο την αλλη .. ολες οι αλλες οι ομαδες .. θελουν να μοιαξουν στον Ολυμπιακο .. στο να αποκτησουν και αυτες .. την ευνοια της διαιτησιας .. για να παιρνουν πεναλτυ .. να ακυρωνουν γκολ αντιπαλων σαν οφσαιντ .. και γενικα .. να νικανε χωρις μεγαλο κοπο .. για να σταματησουν πλεον να θεωρουνται 'μικρες'

και εν μεσω αυτης της νοοτροπιας .. αναγαγουν την διαιτησια σε αποφασιστικο παραγοντα για την εκβαση ενος αγωνα .. και οχι το παιχνιδι που κανουν μεσα στο γηπεδο .. να σκιζονται για να φορτωνουν καρτες στους αντιπαλους παικτες .. για να βγουν απ' την μεση .. να κανουν το παν για να εκμευσουν απο τον διαιτητη .. οτιδηποτε αν-αθλητικο .. να μπαινουν στις αντιπαλες περιοχες .. με σκοπο οχι για να βαλουν γκολ .. αλλα με πιο θεαματικο τροπο να πεσουν .. για να παρουν πεναλτυ .. η διαιτησια και διαιτητης να γινεται ενα αντικειμενο εκμεταλευσης ..  ασυστολης .. για να παρουν την νικη στον αγωνα ..

χτιζεις ποδοσφαιρικο μελλον; .. την εξελιξη του ποδοσφαιρου στην ελλαδα; .. πανω σε αυτην την αρχη;

No comments:

Post a Comment